https://www.youtube.com/watch?v=nJ5iLic3AyQ

TEST CENTAR

TEST CENTER

KFK-ov testni objekt nalazi se u glavnoj tvornici proizvodnje KFK Rugvica, Dugo Selo, nedaleko Zagreba. Osnovno i najvažnije značenje našeg ispitnog pogona je sustavna provjera, provjera i kontrola kvalitete raznih fasadnih sustava prema svim propisanim propisima i standardima.

Zrako – Vodonepropusnost i otpornost na vjetar

Osnovno i najvažnije značenje našeg ispitnog pogona je sustavna provjera, provjera i kontrola kvalitete raznolikosti fasadnih sustava prema svim propisanim propisima i standardima.

ZVUK

Za ispitivanje zvuka koristimo sustav mjerenja Brüel & Kjær Class I Laboratorijsko mjerenje bočnog prijenosa zračnog zvuka između susjednih soba i mjerenja zvučne izolacije u zraku, fasadnih elemenata, vrata i prozora.

Moguće je provesti različite testove kao što su:
1. Laboratorijsko mjerenje bočnog prijenosa zračnog zvuka između susjednih soba - Metoda ispitivanja EN ISO 10848-2
2. Mjerenje zvučne izolacije u zraku - Metoda ispitivanja EN ISO 10140-2 (ASTM E90)

UDAR TVRDOG I MEKOG TIJELA

Sve testovie možemo pružiti u skladu s EN 14019: 2004 i tehničkom bilješkom broj 76 za Veliku Britaniju.

1. Test udara mekog tijela
Ispitivanje se može provesti uporabom dvostruke gume kao što je opisano u EN 12600 ili sferičnom / konusnom vrećicom promjera 400 mm i ispunjeno staklom promjera 3 mm da se dobije masa od 50 kg.
Ispitivanje udara se provodi dopuštajući strano tijelo zamahuje u gibanju kako bi pogodio uzorak koji je montiran. Visina naginjanja stranog tijela podešava se kako bi se dobila potrebna energija utjecaja.

2. Test udara tvrdog tijela
Koristit će se čelična kugla od 50 ± 1 mm ili 60 ± 1 mm
Kugla mora biti:
- Ispuštena iz tornja na vodoravnu površinu, ili
- Ispuštena da se osloni na okomitu površinu

3. Test košarom
Prema zahtjevima košare su dizajnirane tako da ograniče težinu potencijalnih utjecaja na vrijednosti navedene u tablicama 4 i 5 tehničke bilješke br. 75.